Retour

19 februari 2012 - Nice, Frankrijk

dag lieve allemaal,

De reis is voorbij en we zitten al weer 2 dagen in Nice.

Het is koud en weer wennen aan het leven maar eigenlijk voelt het ook alweet alsof we niet zijn weggeweest of in ieder geval dat de reis al weer maanden geleden is.

Maar kijkend naar de fotos en het vertellen van de verhalen voelt het alsof we gisteren nog in thailand waren. Jullie kunnen nu ook genieten van de fotos want ik heb eindelijk een goede selectie op de website gezet.

De laatste dagen van onze reis waren we in het noorden van Vietnam.

Hoi-an was een gezellige stad met een heel mooi oud centrum. alle winkels en restaurants zijn verlicht met lampionen wat savonds een heel mooi effect geeft in het oude centrum. In Hoi an hebben we de tweede dag zelfs nog even naar het strand geweest voor onze laatste warme zonnestralen.

Volgende bestemming was Hue. Met een klein centrum vlak bij de parfum rivier en de citadel aan de overkant is het een leuke stad. We wouden heel graag naar een national park maar helaas was deze dicht vanwege werkzaamheden. in plaats van natuur hebben we de tempels in de omgeving bezocht of in ieder geval een poging gewaagd. met 2 xe-om (scooters) rijders zouden we 4/5 verschillende tempels bezoeken. De eerste was het verst weg. Langs kleine dorpjes en rijstvelden reden we daarheen. Mooie tempel met veel chinesen en europese invloeden. De volgende tempel was niet te ver maar helaas raakten de twee chauffeurs elkaar kwijt en mijne was verdwaald. We denken dat ze ook niet echt goed besproken hadden waar we heen gingen want alleen jerome zijn scooterman sprak engels. Na lang rondjes rijden, bellen en rond vragen gingen we de rivier over. Ik proberen uit te leggen dat we naar de verkeerde tempel gaan omdat de andere tempels aan deze kant van de rivier zijn maar helaas heeft dat niet gewerkt. Aangekomen bij de laatste tempel belt hij zijn collega die uitlegt dat hij in de verkeerde tempel zit. ondertussen zit jerome te wachten in een klein barretje ergens ver weg niet wetend waar ik ben. zijn chauffeur verdwijnd constant om ons te zoeken. maar ik wacht bij een andere tempel. uiteindelijk 45 minuten later komt jerome ook bij de laatste tempel aan. samen besloten we dat we niet verder wouden met deze mensen. zoekend naar een andere lift naar het centrum achtervolgen ze ons met de vraag waarom?? heel simpel we hebben alle tempels gemist en vertrouwen jullie niet meer en willen absoluut niet betalen. met geld voor benzine laten ze ons uiteindelijk met rust en lopen wij rustig langs de rivier terug naar het centrum. Jammer dat het niet gelopen was zoals we wouden maar goed het gaat altijd 4 keer goed voordat je iemand die professioneel lijkt maar niet is.

Dezelfde avond met de bus naar Hanoi. 12 uur over een hobbelige weg met een overvolle bus. er lagen mensen overal. stoelen, ligbedden en op de grond. bewegen was bijna onmogelijk.

In Hanoi was het een stuk kouder en het weer ook wat minder met veel mist. Na nog wat uurtjes slaap in een bed zijn we de oude stad gaan verkennen. Hier zie je nog het echte oude vietnamese leven. De straatnamen zijn vernoemd naar de winkels die in de straat zijn. bijvoorbeeld juwelier straat, schoenen straat etc. De mensen zijn druk onderweg op hun fiets of scooter met honderden kartonnen boxen, kippen, groente en fruit, schoonmaak middelen etc etc. noem maar op en ze vervoerde het per fiets of scooter. De markt was ook een mooie ervaringen met een visafdeling waar ze de vis doodslaan op de stoep, fietsen vol met fruit, nep merkkleding op elke hoek.

Hanoi was een mooie ervaring omdat het een toeristische stad is maar de lokale bevolking gewoon doorgaat met hun dagelijkse leven. Hoogtepunt was ook het Ho chi minh museum en Masuleum waar zijn lichaam is opgebaard.

Vanuit Hanoi hebben zijn we ook een dag naar Halong bay geweest. in de unesco lijst en dit jaar voor het eerste verkiesbaar voor de nieuwe 7 wonderen van de wereld.

Deze baai is prachtig met overal eilanden van kalksteen. ik geloof dat de baai meer dan 2000 eilandjes heeft. ze schieten overal uit de zee. ook hebben we verschillende grotten gezien. de eerste 2 bij kayak omdat ze te laag zijn voor de grote boot en de laatste kun je lopen dus met de gids kregen we een toer. De dag was heel lang voornamelijk het reizen. drie uur heen en drie uur terug en maar een korte tijd op de boot helaas.

De tijd in vietnam is voorbij gevlogen en we hadden graag nog wat meer tijd gehad.

De laatste dag vlogen we van Hanoi naar Bangkok in de ochtend waardoor we de hele dag hadden om nog een paar laatste tempels tezien, een laatste thaise massage en laatste soeveniers kopen.

In london voelde het alweer alsof we nooit waren weggeweest terwijl we 4 uur lang luisterde naar de verschillende vluchten naar europese steden die werden omgeroepen.

Geniet van de fotos en dank jullie wel voor alle reacties!

1. Hanny:
    Hoi Biene
    Ik heb genoten van je reisverhalen, en hoop dat je snel weer met vakantie gaat.
    Maar ben ook blij dat jullie weer heelhuids thuis zijn.
    Groetjes
    Hanny
  2. christelene:
    Lieve Biene en Jerome,
    Dank voor weer een mooi verslag!
    Wat bijzonder dat jullie zoveel gezien en beleefd hebben.Nu weer op naar jullie nieuwe leven.
    Heel veel succes met het vinden van werk en huis.
    Veel liefs Chris
  3. Oma Jannij:
    Lieve Biene en Jerome,
    Lieverds
    Weer heel fijn jullie verhalen,wat hebben jullie veel gezien.jammer dat jullie elkaar kwijt waren,lijkt me heel vervelend als je in een vreemd land zit.
    Hopelijk vinden jullie spoedig een w oning en een prettige job.

voor nu alle goeds,liefs Oma Jannij.